(096) 17 21 484
+38 096 17 21 484
Працюємо з 9:00 по 18:00 (Пн-Пт)

   Київська обл.,смт.Ставище,
вул. Цимбала Сергія,32.

   (096) 17 21 484

  dimditki@gmail.com

  Пн-Пт 9.00-18.00   


Замовити дзвінок

Що необхідно першокласнику до школи

Кожен з нас пам'ятає про те, як він вперше пішов до школи. Це теплі і незабутні враження від знайомства з учителями та новими друзями. Безумовно, кожному школяреві дуже важливо мати всі необхідні для навчання канцелярські товари. У цій статті ми розповімо про те, що батькам необхідно купити для першокласника.

1. Зошити в клітинку та косу лінійку

Ваш малюк буде в першому класі вивчати основи письма та рахунку саме тому йому знадобляться зошити в клітинку та косу лінійку по п'ять штук кожного найменування. Кількість листів в кожного зошита має дорівнювати 12-18 листам. Вчителі кажуть про те, що зошити повинні бути найпростішого дизайну без яскравих малюнків, які можуть відволікати дитину від навчання.

2. Альбом для малювання


Уроки малювання прищеплюють дитині естетичний смак, саме тому вона повинна бути до них добре підготовленою. Тому малюкові слід купити альбом для малювання олівцями або фломастерами. Якщо в школі планується акварельний живопис, то альбом для малювання можна замінити папкою для акварелі, де будуть зберігатися дитячі малюнки, які потім можна використовувати для виставки.

3. Кольоровий картон і кольоровий папір


Уроки праці дають дитині працьовитість, а складання аплікацій - цікавий і захоплюючий процес. Для цього знадобляться 2 пачки кольорового паперу і 2 пачки кольорового картону.

4. Ножиці і клей


 Дитячі ножиці повинні бути з округлими кінцями, але при цьому необхідно, щоб вони гарно розрізали папір. В якості клею обирайте клей-олівець або ПВА. Потрібно купити 2 тюбика - один для шкільних, а інший для домашніх занять.


5. Прості і кольорові олівці


У вашої дитини має бути достатня кількість простих олівців типу ТМ, тому рекомендуємо вам відразу купити 10 штук. Олівці кольорові знадобляться для малювання, чим більше кольорів буде в наборі, тим яскравіше і красивіше вийдуть перші малюнки малюка. Методисти рекомендують купувати два набори олівців - один для школи і один для дому.


6.Точилка і лінійка


Щоб олівці завжди були гостро відточені, слід купити точилку, а краще дві. Лінійку краще обирати дерев'яну або пластмасову. Їх повинно бути дві штуки, а їх довжина повинна дорівнювати 20-25 сантиметрам.


7. Пластилін і дощечка для пластиліну


Купуйте малюкові набір пластиліну і ви завжди будете радіти виліпленим їм фігуркам. А щоб процес ліплення був максимально комфортним і при цьому не бруднилася парта, дитині знадобитися спеціальна дощечка для пластиліну, яку також можна купити в магазині.


8. Фарби акварельні, гуаш і пензлики


Живопис - чудове проведення часу. У першому класі вивчають основи малюнка фарбами, а для цього знадобляться два набори фарб по 12 кольорів. Йдеться про акварельні фарби і гуаш. Також необхідно купити кілька пензликів різного діаметру.


 9. Авторучки


Вивчення літер і лічби неможливо собі уявити без записів авторучкою. Для першокласників не потрібно купувати занадто барвисті або дорогі ручки, чим вони простіше і якісніше, тим краще. Стандартною авторучкою для першокласника можна вважати кулькову ручку синього кольору, гелеві та капілярної ручки краще відкласти для старшого віку.


10. Рахункові палички


Це пристосування буде необхідно першокласнику на уроці математики для засвоєння основних математичних дій.


11. Каса літер та цифр та віяла з літерами


Цей методичний посібник стане необхідним на уроках математики та письма, він допоможе дитині добре засвоїти навчальний матеріал.


12. Обгортки для підручників і зошитів


Для того щоб зошити і підручники завжди були охайні і добре зберігалися, їм необхідна обкладинка. Оскільки підручників у вашого малюка ще не так багато, то двадцяти обкладинок буде цілком достатньо. В ідеальному випадку найкраще купити різнокольорові обкладинки.


13. Підставка для олівців


Гарна підставка для олівців допоможе зберегти їх в доброму вигляді. Ви можете купити дві підставки - одну для школи, а другу для домашніх занятть.


14. Підставка для книг


У першому класі дуже складно працювати з книгами, тому зберегти гарний зір і поставу допоможе підставка для книг. Найкращими підставками для книг вважаються металеві. Однією штуки буде цілком достатньо, так як нею можна користуватися як вдома, так і взяти в школу.


15. Папка для зошитів


Ця канцелярія  потрібна для охайного зберігання зошитів, вона допоможе зошитам не зім”ятися в рюкзаку. Дуже зручні папки на зав'язках або липучці.


16. Пенал і гумка


Щоб ручки не бруднили рюкзак потрібно придбати пенал, в якому будуть зберігатися кулькові ручки і олівці. У магазинах продаються як порожні пенали, так і пенали з наповненням. Важливою частиною пенала є гумка для стирання олівця, рекомендуємо вам купити відразу дві штуки. При виборі пенала віддавайте перевагу м'яким моделям, якими набагато складніше битися і легше носити.


17. Ортопедичний рюкзак


Організм першокласника знаходиться в стадії формування, саме в цьому віці виробляється правильна постава.  Тому дуже важливо купити малюкові ортопедичний рюкзак, який буде підтримувати спину. Навантаження в ньому добре розподілено на спину і плечі, тому малюкові буде не дуже важко його носити. Сучасні рюкзаки мають багато функціональних відділень, в яких зручно носити як зошити, книги і пенал, так і змінне взуття.